SN. MURAT KARANFİL İLE YAPILAN RÖPORTAJ

Kayseri ili Bünyan ilçesi Bayimiz Murat Karanfil Petrol Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ nin yetkilisi Murat Karanfil ile yapılan Röportaj

1. Bize kendinizden ve iş yaşamınızdan bahseder misiniz?
1977 yılında Bünyan ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketimde tamamladım. Erciyes Üniversitesi Muhasebe bölümünde ön lisansımı tamamlamamın ardından, lisans eğitimime Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde devam edip mezun oldum. Aile şirketimiz petrol ürünleri satışı noktasında ilk yatırımını 1991 yılında gerçekleştirdi. 2011 yılında, 20 yıllık tecrübemizle birlikte geleneksel ticaretimizi daha kurumsal bir yapı altında ileriye taşıma adına “Murat Karanfil Petrol Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin” kuruluşunu gerçekleştirmek suretiyle iki istasyonla yeni bir başlangıç yapıp, şu an itibariyle toplamda üç istasyonla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz...

2.Müşteri portföyünüzden ve verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?
Bünyanımız geniş tarım alanlarına sahip, çiftçiliğin ön planda olduğu bir ilçe. Bizimde aile olarak zirai faaliyetlerin içerisinde uzun yıllardır bulunmamız, petrol ürünleri özelindeki ihtiyacı tespit ederek bu alana yönelmemizi sağlamıştır. Müşteri portföyümüzün büyük kesimini tarımsal faaliyetler içerisinde yer alan kesim oluşturmakla birlikte, ilçemizdeki ekonomik çeşitliliğin artmasıyla birlikte portföyümüzdeki çeşitlilikte günden güne artmaktadır diyebiliriz.

3.Müşteri memnuniyeti kapsamında dağıtıcı olarak ne tür çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?
Aslına bakarsanız müşteri portföyündeki ağırlık ve çeşitlilik durumu, atılacak adımlar notasındaki en büyük yönlendirici etken. Sezonluk gelir elde eden çiftçilerimize, vadeli satış imkânı sağlayıp, bunu mümkün olduğunca esneterek ödeme kolaylığı sağlamayı planlamaktayız.

4.Hizmete açıldığınız günden bu yana satışlar anlamında nasıl bir dönem yaşıyorsunuz?
Ülke genelindeki durum doğal olarak bizleri de aynı şekilde etkilemekte. İyiye gitmesi sizi de iyiye götürmekte, kötüye gitmesi sizi aşağı çekebilmekte. Cirolar bu durumlara göre dalgalanma gösterebilmekte fakat bireysel müşteri noktasında şirketimiz müşteri sayısını istikrarlı biçimde yıldan yıla artırmaktadır ve bizim asıl önemsediğimiz noktada burasıdır. Dönem dönem yaşanan ekonomik sıkıntıların aşılması noktasında, duruma göre ticari hamleler yaparak elimizden gelen bütün kolaylıkları sağlayıp krizleri müşterimizle birlikte aşma gayretindeyiz.

5.Sektörle nihai kullanıcı ile bayi arasındaki en önemli köprü ön saha personelleri. Sizin ön saha personeli kriterleriniz neler? İşe alım sürecinde nasıl bir prosedür uygulamayı planlıyorsunuz?
Ön saha elemanları bir istasyonun fiziki yapısının, markasının, işletme sahibinin adeta vizyonu konumunda. Müşteriyle doğrudan teması sağlayan ön saha elamanlarının tercihinde halkla ilişkiler ve temsil kabiliyeti noktasında uzun ön görüşmeler yaparak elemelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu elemanlarımıza üzerlerindeki sorumluluğun sadece yakıt ve nakit alış verişi olmadığını, müşterilerin adeta birer misafir gibi karşılanıp uğurlanması gerektiğini ifade edip istasyonumuz için önemlerini kavramalarını sağlıyoruz. İş sürecinde ise sürekli takip, hatırlatmalar ve satış ödüllendirmeleri ile heyecanlarını korumaya gayret ediyoruz.

6.İstasyonunuzda kaç kişiyi istihdam ediyor?
İstasyonlarımızda 8 kişi istihdam etmekteyiz. Bünyan ölçeğinde düşünürsek en fazla işçi çalıştıran şirketlerden biriyiz.

7.Gün geçtikçe istasyon marketleri önem kazanıyor. İstasyonlarınızdaki market uygulamalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Marketin faaliyetleriniz içindeki yeri ve önemi nedir? İstasyonlarımız şehirlerarası yol güzergâhları üzerinde bulunması hasebiyle, market ürün çeşitliliğimizi azami ölçüde ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte geniş tutmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizden gelen talepleri göz önünde tutarak sürekli yenilikler getirerek hizmetimizi canlı tutmaya gayret ediyoruz.

8. Petline’ ı seçmenizin nedenleri nelerdir?
Petline ülke ekonomisine petrol ürünleri noktasında büyük katkı sağlayan önemli bir kurumsal marka. Yetkililerinden aldığımız heyecan, ilgi, ortaya konulan vizyon, görüşlerimizi dikkate alan aktif çalışma şekilleri ve sürekli hizmet anlayışı “Petline” çatısı altında yer almamızı sağlayan başlıca etkenler olmuştur. Şirketimizin yerel ölçekteki hedeflerine emin adımlarla yürümesi için en büyük destekçimiz olarak gördüğümüz, iş ortaklığını değerli bulduğumuz Petline’ı iki istasyonumuzda temsil ettiğimiz için mutluyuz, gururluyuz.

Bayi Bilgileri: MURAT KARANFİL PETROL TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ.
Alan m2: 5.648
Pompa sayısı: 6
Pompa markası: Mepsan
Otomasyon: Asis
Yazarkasa Markası: Mepsan
Su ve hava saati markası: Mepsan
Giydirme: Nova
Tel: 0 352 752 52 41–42
Adres: MELİKGAZİ MAH.KAYSERİ-MALATYA YOLU 40.KM NO:4 KÜME EVLER AKMESCİT BÜNYAN KAYSERİ