SN. ORHAN BALIKÇI İLE YAPILAN RÖPORTAJ

Sivas ili Şarkışla ilçesi Bayimiz BALIKÇILAR TAR. HAYVANCILIK GIDA PET.OTO. TEMZ.İNŞ.NAK.TUR.İML.İTH.İHR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. ‘nin yetkilisi Sn. Orhan Balıkçı ile yapılan Röportaj

1. Bize kendinizden ve iş yaşamınızdan bahseder misiniz?
1974 Sivas Şarkışla doyumluyum. Akaryakıt sektöründe 7 yıldır faaliyet göstermekteyiz ancak 50 yılı askın suredir ve şuan büyük ölçekli olarak gıda perakendeciliği ve büyükbaş hayvan besiciliği ticareti yapan bir aile şirketiyiz. Yedi yıl önce İlce merkezinde kurduğumuz istasyonda sektörde Petline kimliği yer almaktayız.


2. Müşteri portföyünüzden ve verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?
İstasyonda akaryakıt ve LPG satış hizmetinin yani sıra araç yıkama ünitelerimiz ve zengin çeşitli market hizmeti sunmaktayız.

3. Hizmete açıldığınız günden bu yana satışlar anlamında nasıl bir dönem yaşıyorsunuz?
Müşteriler için istasyon alternatiflerinin artması satışların beklenen ölçüde artmamasına hatta kimi dönemlerde bir önceki yılın potansiyelini korumakta güçlük çekmemize yol açmaktadır. Bununla birlikte ezici rekabetin oluşturduğu düşük karlılıklar sektörün ticaretini zorlaştırmaktadır.

4. Sektörle nihai kullanıcı ile bayi arasındaki en önemli köprü ön saha personelleri. Sizin ön saha personeli kriterleriniz neler? İşe alım sürecinde nasıl bir prosedür uygulamayı planlıyorsunuz?

İlçe şartlarında ve potansiyelinde kalifiye eleman bulmakta zorlandığımız için genel anlamda yetiştirmek üzere eleman alimi yapmaktayız. Dürüst, pozitif, saygılı ve çalışmaya istekli adaylardan secim yaparak gerekli saha ve teknik eğitimleri veriyoruz.

5. İstasyonunuzda kaç kişiyi istihdam ediyor?
Bizim idaremizde 5 pompacı 1 market elemanı olmak üzere 5 kişi istihdam ediyoruz.

6. Gün geçtikçe istasyon marketleri önem kazanıyor. İstasyonlarınızdaki market uygulamalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Marketin faaliyetleriniz içindeki yeri ve önemi nedir?
Asil faaliyet alanlarımızdan birisi marketçilik olduğu ve istasyonunda ilce merkezinde olması sebebi ile markete gereken önemi vermeye çalışıyoruz. Bu bağlamda 24 saat hizmete açık, gıda, temizlik urunu, oto bakim ve aksesuar madeni yağ gibi gruplarda marka çeşitliliği ile faaliyet göstermekteyiz.

7. Petline’ ı seçmenizin nedenleri nelerdir?
Petline'ın güven veren ticari yapısı, dürüst ve iletişimi kuvvetli kadrosunun tercih sebebimi oluşturmaktadır.

Bayi Bilgileri: BALIKÇILAR TAR.HAYVANCILIK GIDA PET.OTO.TEMZ.İNŞ.NAK.TUR.İML.İTH.İHR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.

Alan m2: 2250 m2

Pompa sayısı: 2 akaryakıt 1 LPG

Pompa markası: Mepsan

Otomasyon: Asis

Yazarkasa Markası: Beko

Su ve hava saati markası: Mepsan

Tel: 0346 512 76 82

Adres: Yıldırım Mh. Aydınlık Sok. Hastane Cad.